Panini Brot - Panini kenyér







                                                             
              
                                 Panini Brot

Das italienische Sandwich-Brot ist einfach super. Man kann es süss, oder salzig füllen, dann als warme Sandwich zubereiten.
Ich zeige Euch, wie man am einfachsten zuhause zubereiten kann.

Zutaten:

500 g Weissmehl,
150 ml lauwarmes Wasser,
150-155 ml lauwarme Milch,
21 g Hefe, 
2 EL Olivenöl, 
1,5 KL Salz,

Zubereitung:

In die lauwarme Milch die Hefe rein bröseln. 
Mehl wiegen, die restlichen Zutaten dazugeben, dann die Hefe-Milch dazugeben. Mit einer Küchenmaschine ca. 10 Minuten kneten lassen.
Eine Schüssel leicht einölen, Teig reinlegen, mit einer Folie und Geschirrtuch zudecken und auf einer warmen Ort 60 Minuten gehen lassen.
Den Teig aufs Brett legen, auf 6 gleiche Stücke teilen. (ca. 140-145 g)
Die Teiglinge rundwirken und 3-4 Minuten ruhen lassen.
Das Brett leicht bemehlen. Die Kugeln mit Wellholz rund formen.
Die Ränder zusammenschliessen, mit den Fingern nacheinander zusammendrücken. Den Teig dann drehen, so dass die Naht unten mittig liegt.
Auf ein mit Backpapier belegtes Blech legen. 
Mit Folie und Geschirrtuch bedecken und 40 Minuten ruhen lassen.
Nach 30 Minuten den Backofen auf 180° einschalten.
Die Paninis mit Wasser einsprühen und ca. 18-20 Minuten backen.
Sie sollen noch ganz weiss bleiben, aber durchgebacken sein.













Sandwich Zubereitung:
Die Paninis halbieren, mit Mayonnaise, oder Butter bestreichen.
Nach Wunsch belegen: hier mit Schinken, mit knusprige Bacon, Tomaten und würzigen Käse belegt.
Dann im Kontaktgrill gegrillt, bis die typische Muster sichtbar ist und der Käse ganz geschmolzen ist.
Noch heiss servieren.







                 
                              Panini kenyér

Az olasz szendvicskenyér egyszerűen szuper. Lehet édesen és sósan tölteni, aztán egy kontaktgrillben szép ropogós melegszendvicsre sütni.
Megmutatom Nektek, hogy lehet nagyon egyszerűen otthon is elkészíteni.


Hozzávalók:

500 g fehér búzaliszt,
150 g langyos tej,
150 g langyos víz,
21 g élesztő,
2 ek olívaolaj,
1,5 kk só,

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk.
A lisztet egy tálba mérjük, gépi, vagy kézi dagasztótálba, majd hozzámérjük a többi hozzávalókat. Beletesszük az élesztős tejet is.
Legalább 10 percig dagasztjuk, míg sima, homogén tészta lesz belőle.
Egy tálat enyhén beolajozunk, beletesszük a tésztát, betakarjuk fóliával és konyharuhával. Langyos helyen 60 percig kelesztjük.
Egy deszkára borítjuk és hat egyenlő részre osztjuk. (140-145 g)
Kigömbölyítjük a tésztákat, amiket egy pár percig pihentetjük.
Enyhén lisztes deszkán kerekre sodorjuk ki őket.
A széleit összenyomkodjuk, majd megfordítjuk a tésztát, hogy a varrás középen lent legyen.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket.
Megint fóliával és konyharuhával leborítva pihentetjük kb. 40 percet.
30 perc után bekapcsoljuk a sütőt 180°-ra. 
A paniniket bespricceljük vízzel, mielött a sütőbe kerülnek.
18-20 percig sütjük. Még fehérnek kell hogy maradjanak, de azért át kell sűlniük.

A melegszendvicsek elkészítése:
A kihűlt kenyérkéket félbevágjuk. Megkenjük őket majonézzel, majd sonkával, sűlt bacon-szeletekkel, paradicsommal, sajttal rakjuk meg. Nagyon finom, ha friss bazsalikomot is teszünk rá.
De természetesen másképpen is elkészíthetjük, tetszés szerint.
Egy kontaktgrillen sütjük, addig hogy a tipikus csíkok látszódjanak.
Ekkor elolvadt benne a sajt is és teljesen átforrósodott. 
Nincs finomabb melegszendvics, isteni.



Kommentare